Omvormers

Onze omvormers van 12 volt DC en 24 volt DC naar 230 volt AC zijn ideaal voor mobiel gebruik van apparaten welke op netspanning werken. Personen auto's hebben normaliter een 12 volt accu, en 24 volt wordt bijvoorbeeld in vrachtwagens gebruikt. Het is uiteraard van groot belang dat u een omvormer kiest die geschikt is voor de juiste spanning, een 24 Volt omvormer wekt niet op 12 Volt, en een 12 Volt omvormer niet op 24 Volt.

Wij leveren diverse typen omvormers met een vermogen van 150 Watt tot en met 2500 Watt. Het vermogen van de omvormer moet minimaal gelijk zijn aan het totale vermogen van de aan te sluiten apparaten. Is het vermogen van de omvormer hoger dan is dat overigens geen probleem.

24 naar 230 Volt

24 naar 230 Volt

Onder andere vrachtwagens, en sommige personen auto's, hebben 2 accu's van 12 Volt in serie staan, zodat de totale spanning 24 Volt is. In dat geval heeft u één van de onderstaande omvormers nodig. De capaciteit in Ampere uur blijft gelijk bij serie geschakelde accu's, het totale vermogen neemt uiteraard wel toe, bij zowel serie als parallel schakeling. Staan er bijvoorbeeld twee 12 Volt accu's in serie van 220 Ampere uur dan leveren die maximaal gedurende 10 uur een stroom van 22 Ampere. Bij 12 Volt zou dat gedurende die 10 uur een vermogen van (22x12 =) 264 Watt zijn, bij 24 Volt is dit echter 22x24= 528 Watt. Door verliezen zal deze tijd in praktijk korter zijn, en verbruikt u veel meer vermogen dan neemt de tijd dat de accu meegaat sneller af, omdat het rendement van accu's bij grotere stromen lager ligt.

Onze omvormers waarschuwen u, en schakelen de accu uit, voordat deze geheel ontladen is (geheel ontladen zou de accu namelijk kunnen beschadigen). En tijdens het rijden wordt de accu uiteraard opgeladen en raakt de accu bij normaal gebruik niet leeg.

Naar onze categorie: 24 naar 230 Volt

KabelKeur

Kabelkeur

Betaal met

Betaal met iDEAL, Paypal, credit card of digitale munt.

Advertentie

HappyCoins - Bitcoins kopen - Bitcoins verkopen
 BeterElektro

OPRUIMING

alle voorraadproducten gaan weg
tegen absolute bodemprijzen!