Antennes DVB-T

Actieve DVB-T antennes hebben een ingebouwde versterker en daardoor is de afgegeven signaalsterkte daarvan hoger dan van een vergelijkbare passieve antenne. Deze ingebouwde versterker wordt meestal gevoed uit de ontvanger (zie gebruiksaanwijzing van uw ontvanger of uw ontvanger deze voeding kan leveren en hoe deze in te schakelen). Een actieve antenne kan ook gevoed worden door middel van een zogenaamde power-inserter.

Yagi antennes zijn richtingsgevoelig en versterken het signaal passief, er is dus ook geen voeding nodig. Een Yagi antenne levert door die passieve versterking een veel betere signaalkwaliteit op dan een actieve antenne bij dezelfde signaalsterkte! Tevens kunt u het signaal van een Yagi antenne m.b.v. een antenneversterker zo nodig extra versterken. Indien de plaatselijke signaalsterkte zeer zwak is dan is een Yagi-antenne sterk aan te bevelen boven een gewone actieve of passieve antenne. Wilt het signaal verdelen over meerdere ontvangers verdelen dan is een Yagi-antenne gecombineerd met een goede antenneversterker de beste oplossing.

Omdat een ontvanger ook overstuurd kan worden is meer signaal niet altijd beter, bij oversturing neemt de kwaliteit van het signaal juist sterk af. De versterking van de ANT 100-KN is regelbaar.


Op dit moment zijn er in deze categorie geen producten beschikbaar.
 BeterElektro

OPRUIMING

Deze winkel is gesloten!
Neem contact op via ons contact formulier als u interesse heeft de restvoorraad op te kopen.