De voordelen van een elektrische fiets

Zitten is het nieuwe roken: hoor je steeds vaker. In bijna elk kantoor worden bureaus aangeschaft waar je aan kan staan en het welzijn en de gezondheid van de medewerkers krijgen een steeds hogere prioriteit. Ook is het steeds normaler om op de fiets naar werk te gaan, en niet zomaar een: de elektrische fiets is een hit onder steeds meer leeftijdsgroepen. Waar het eerst vooral populair was onder de ouderen, hebben jongeren ook steeds vaker een elektrische fiets. En het heeft niets te maken met luiheid!

Milieu vriendelijk

Een elektrische fiets is milieuvriendelijker dan je op het eerste gezicht zou denken. De laatste jaren zie je dat er al steeds meer werkenden hun auto weg doen en met het openbaar vervoer gaan, een groenere manier om te reizen. Maar ook de elektrische fiets is een goede manier om naar werk te gaan, omdat het makkelijker is om langere afstanden af te leggen zonder daar heel veel moeite voor te doen of vroeg weg te moeten. De fiets heeft verschillende versnellingen waardoor de afstand in een veel kortere tijd afgelegd kan worden.

Lange afstanden

Hiervoor is het al kort benoemd maar de mogelijkheid om lange afstanden af te leggen is niet alleen milieu vriendelijk, het kan ook een enorme uitbreiding zijn op de vrije tijdsbestedingen. Het is een stuk gemakkelijker om een groter aantal kilometers af te leggen, dus ook een stuk aantrekkelijker om eens een groter gebied te verkennen op de fiets of naar het dichtstbijzijnde natuurgebied te fietsen. Voor mensen die moeilijk te been zijn, kan dit een uitkomst zijn, een manier om buiten te zijn, te bewegen, maar daar geen lichamelijke klachten door te ervaren.

Gezond

De lage drempel om te gaan fietsen kan dus zorgen voor een gezondheid boost. Het is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend om op de fiets te stappen maar deze keuze is een stuk aantrekkelijker om te maken als je een elektrische fiets hebt. Tegenwind voel je niet zo, je bent niet na een kwartier al uitgeput, en heuvels zijn een stuk begaanbaarder. Dat uurtje beweging dat een lichaam nodig heeft op een dag, is al snel bereikt wanneer je heen en weer gaat naar werk en eventueel nog een klein ommetje doet. Natuurlijk beweeg je relatief minder dan op een normale fiets, maar als die fiets de schuur niet uit komt en de elektrische fiets wel, ben je al een heel eind! En het is niet alleen het fietsen dat goed doet, ook de buitenlucht is voor ieder lichaam al een manier om even goed te resetten.