Alles met twee wielen en een motor, of accu

Steeds meer mensen kiezen ervoor om niet meer met de auto te reizen. Niet alleen komen velen erachter dat dit slecht is voor het milieu, maar daarnaast is het bezitten van een auto vaak ook gewoon erg duur. Er komen naast de aanschaf van de auto vaak veel verschillende hoge kosten bij om de hoek kijken, waardoor het maandelijkse bedrag uiteindelijk flink kan gaan oplopen. Toch wil men nog steeds graag van a naar b kunnen reizen. De beste optie is na een auto het ov, maar voor de kleinere afstanden wil je niet altijd de trein of bus nemen. Daarom kan je voor de fiets kiezen, maar toch zal dat ook niet altijd even snel gaan. Een scooter of brommer zijn dan ook de beste opties die overblijven. Zo kan je op een snelle, maar relatief goedkope manier reizen.

 

Elektrische scooters

Er zijn veel verschillende soorten scooters. De elektrische variant is steeds populairder aan het worden. Uiteraard is deze versie een stuk beter voor het milieu, maar ook zal het rijden van een elektrische scooter je op een maandelijkse basis wat kosten voor benzine kunnen schelen. Daarom is het kiezen voor de elektrische motorscooter vaak de beste optie. Er zijn veel verschillende varianten van de elektrische scooters, waardoor er altijd wel een geschikte versie voor je bij zal zitten. Met een gemiddelde accu kan je ongeveer 120 kilometer rijden, wat op een scooter vaak nog eens beste afstand is. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden uit de merken AGM, Kymco, SYM of de bekende Vespa. Steeds meer scootermerken richten zich dus ook op de elektrische varianten van de scooter. 

 

Brommers 

Met een scooter mag je natuurlijk maximaal dertig kilometer per uur rijden. Echter, kan er ook gekozen worden voor een brommer uit de bromfietsshop. Deze mogen namelijk maximaal vijftig kilometer per uur, waardoor je er ook mee op de weg kan rijden. Hierdoor kan je jezelf nog sneller van a naar b verplaatsen. In de categorie van de brommers zijn ook veel verschillende opties te verkrijgen. Er kan dan ook gekozen worden voor de standaard brommers met een motor, maar ook kan je bij de brommer kiezen voor een elektrische variant. Afhankelijk van de persoonlijke voorkeur kan je zo altijd een leuke brommer uitkiezen, waardoor je snel de weg op kan gaan. Ook is het belangrijk om bij een brommer altijd een helm op te zetten, dat is verplicht. Zorg er dus voor dat je altijd veilig de weg op gaat met jouw nieuwe brommer of scooter.