Even weg in Nederland

Rond deze periode hebben de meeste van ons normaal gesproken al een vakantie geboekt of gaan dit bijna doen. De een doet dit een paar duizend kilometer verderop en de ander houdt het liever dichter bij huis. Dit kan te maken hebben met financiële problemen of misschien gewoon met een fijn gevoel bij Nederland. En als het weer een beetje mee zit kan je ook in Nederland een heerlijke vakantie hebben! Maar wat zijn nou mooie plekken in Nederland waar je een gezellige vakantie kunt hebben?

Waddeneilanden

Onze eigen Waddeneilanden: wat zijn ze eigenlijk verbluffend mooi! De brede zandstranden, de wind in de duinen, de prachtige wandel- en fietspaden, de gezellige dorpjes met hun heerlijke terrasjes: dit is Nederland vakantieland op zijn best, zéker als het weer meezit. Wat alle eilanden gemeen hebben, zijn de brede zandstranden en de prachtige duingebieden, maar ieder eiland is ook weer uniek op zich. Texel is het grootste Waddeneiland met maar liefst dertig kilometer aan stranden. Pittoresk Vlieland is het wat meer chique en alternatieve eilandje dat het verst van de kust gelegen is. Terschelling is, vooral ’s zomers, een echt jongereneiland vol drukte en gezelligheid. Op het heerlijk kneuterige familie-eiland Ameland heb je het schoonste strand en kom je veel te weten over de walvisvaart en het ongerepte Schiermonnikoog is de kleinste gemeente van Nederland met slechts één dorpje, ideaal voor de échte natuurliefhebber en rustzoekers.

De Veluwe

De Veluwe vormt een van de grootste, mooiste en ook veelzijdigste natuurgebieden van Nederland. Je kunt fietsen en wandelen door het prachtige bos- en heidelandschap. En wat dacht je van de vele ruiterpaden en de mountainbikeroutes? In de vlakbij elkaar gelegen nationale parken Hoge Veluwe en Veluwezoom spot je edelherten, wilde zwijnen, vossen, reeën en de zeldzame boommarter. Als je wilt, kun je ook lekker (kite)surfen of zeilen op het Veluwemeer. Gezellige Veluwedorpjes als Ermelo, Garderen, Hoenderloo, Beekbergen en Putten zijn ideaal voor een onderbreking van een fietstocht om even te winkelen of op een terrasje te zitten. In de Veluwe kom je bijna om in de vakantieparken en campings, genoeg om uit te kiezen dus! Wil je voor wat meer luxe gaan kies dan een keer voor een huisje met bijvoorbeeld een sauna en hottub. Een Hottub kachel zorgt er ook tijdens de wat koudere avonden voor dat jij het heerlijk warm zult hebben. En vond je het nou zo lekker dat je het thuis ook wilt? Kijk dan eens op hottubselect voor mooie aanbiedingen van hottubs! Ultiem relaxen kan je dus prima in de Veluwe!