Een ritregistratiesysteem dat voldoet aan de eisen

Heb je wel eens gehoord van een ritregistratiesysteem? Dat is goed mogelijk, zeker als je in de transportsector werkt. Of dit nu als beheerder van een wagenpark is of als chauffeur: fleet management komt binnen iedere laag in de transportsector wel terug. Maar, wat houdt het nu precies in en wat zijn de voordelen voor de organisatie? Dat zijn de punten die in dit blog aan bod gaan komen. In dit blog wordt het ritregistratiesysteem van Verizon Connect onder de loep gelegd. Dus, ben je nog niet bekend met het ritregistratiesysteem maar ben je wel benieuwd naar hoe het werkt en aan welke eisen het moet voldoen? Lees dan snel verder.

Hoe werkt een ritregistratiesysteem?

Een systeem dat wordt gebruikt om ritten te registreren werkt vaak op GPS in combinatie met satelliet. Wanneer een dergelijk systeem wordt geïmplementeerd met een fleet management systeem kan het erin resulteren dat het wagenpark nog efficiënter gemonitord kan worden dan enkel en alleen met een fleet management software systeem. Bij Verizon Connect gebeurt dit in één overzichtelijk dashboard dat vanaf alle devices kan worden bekeken. Hierin wordt specifieke data van het wagenpark samengebracht en inzicht verkregen naar eigen behoefte voor zowel de beheerder als de medewerker.

Het is mogelijk om deze gegevens wekelijks door het systeem opgestuurd te krijgen om op deze manier te monitoren hoe het wagenpark presteert. Hierdoor wordt niet alleen bespaard op het aantal administratieve uren, maar nog veel meer kosten die komen kijken bij het beheren van een wagenpark.

Check hoe jouw chauffeurs het doen in near-realtime

Door de GPS tracking in combinatie met satellietbeelden kan er continue worden gekeken naar waar iedere chauffeur zich op welk moment van de dag bevindt. Hier kunnen de gereden kilometers worden bijgehouden, ook wanneer deze gebruikmaakt van verschillende voertuigen. Door een implementatie met Verizons’ digitale tachograaf met werknemerspas is het mogelijk om de individuele prestaties van iedere chauffeur te monitoren, in welk voertuig deze zich ook bevindt.

Deze gegevens komen zoals hierboven genoemd samen in een overzichtelijk dashboard. De gegevens in dit dashboard worden continue bijgehouden en kunnen in heldere rapportages worden verwerkt welke voldoen aan de richtlijnen die de Belastingdienst stelt over het fiscale jaar.

Respect voor de privacy van jouw werknemers

Met het registratiesysteem van Verizon Connect kan de chauffeur aangeven of de een rit zakelijk wordt gereden of dat het om een privé rit gaat. Omdat verder alle gegevens beschermd en beveiligd zijn wordt de privacy gewaarborgd. Ondanks dit, is de chauffeur ervan verzekerd dat gegevens kunnen worden uitgelezen in de software wanneer er een ongeval plaatsvindt. Met het betrouwbare systeem van Verizon Connect kunnen jouw chauffeurs veilig de weg op.

Kilometerregistratie Keurmerk

Er zijn meer argumenten om aan te tonen dat het ritregistratiesysteem van Verizon dé manier is om jouw wagenpark te monitoren dan de hierboven genoemde. Een zwaar wegend argument nog niet benoemd. Het argument waarover gesproken wordt is het Keurmerk RitRegistratieSystemen, waaraan de software van Verizon Connect voldoet. Dit keurmerk omvat een aantal eisen die zijn gesteld door de Belastingdienst om eerlijk en onafhankelijk ritregistratie op te leveren voor fiscale toepassingen. Dat dit ritregistratiesysteem hieraan voldoet geeft blijk van de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid waarmee de ritten worden geregistreerd. Hierdoor wordt uw wagenpark beter beschermd op het gebied van fiscaliteit, fraudebestendigheid en privacy.