Goed voor je gehoor

Je gehoor is één van de belangrijkste zintuigen. Goed, als we eerlijk zijn, zijn al je zintuigen enorm belangrijk. Maar we denken bij het woord toch snel aan gehoor. We hebben het nodig om gesprekken te voeren maar onze oren zorgen er ook voor dat we een goed balansgevoel houden. Kortom, je oren en je gehoor zijn bijna onmisbaar. Toch treedt er vaak in de loop van de jaren slijtage op. In deze blog vertel ik je hoe je ervoor zorgt dat je daar zo min mogelijk last van hebt. Lees je mee?

Met zorg gedurende het hele leven

Je moet je hele leven lang goed voor je lijf zorgen. Dit doe je door gezond te eten en te blijven bewegen. Maar ook wint plezier het vaak van die gezonde norm. En dan kan je zo een avondje slecht eten of op de bank blijven zitten. En dat niet alleen, ook onze oren krijgen het met dat soort keuzes vaak te verduren. Denk maar eens aan een concertavondje, daarna heb je soms nog weleens last van de beruchte pieptoon in je oren. Dat is dus zo’n slijtage ding.

De geschiedenis van het gehoorapparaat

Je gehoor kan over de jaren heen minder worden aan één oor of beide oren. Ook kan het helemaal verdwijnen. Vroeger werd al flink gekeken naar de juiste behandeling hiervoor. Toen kwam het ultieme hulpmiddel: het gehoorapparaat. Het meest bekende beeld van een gehoorapparaat is wel die enorme toeter die ouderen in hun oor moesten steken om zo geluiden op te kunnen vangen. Daar wil niemand mee gezien worden en daarnaast is het ook super onpraktisch. Tegenwoordig valt een gehoorapparaat amper nog op.

Een modern hulpmiddel

Een gehoorapparaat in het oor is nu het meest voorkomende hulpmiddel. Deze valt helemaal niet op en kan aangepast worden op de wensen en behoeften van de gebruiker. Zo is er voor iedereen wat bij. Of je nu grotere problemen hebt of kleine problemen. Maar waar moet je dan zijn? Het is niet zomaar in iedere winkel te koop. Nou dat klopt….

Over OogvoorOren

Je moet hiervoor bij het bedrijf genaamd OogvoorOren zijn. Dit bedrijf is opgericht om iedereen met een gehoorprobleem te helpen, door deze hulpmiddelen in alle vormen en maten aan te bieden. Men vond dat hier nog te weinig aanbod voor was. Maar door dit bedrijf is alles zo voor iedereen te verkrijgen. Je kan op hun website kijken wat het complete aanbod is op dit moment.