Dé apps om op je iPad te installeren!

Telefoons, laptops en iPads hebben ons leven een stukje makkelijker en ook leuker gemaakt. ’s Ochtends even snel het nieuws doornemen via je favoriete nieuwsapp, je reisroute van tevoren uitstippelen of een lief berichtje sturen naar je vriend of vriendin. Het zijn allemaal dingen die we doen zonder er echt veel over na te denken. Maar welke apps móet je nu echt geïnstalleerd hebben op je iPad? Gewoon omdat ze leuk zijn of omdat ze ontzettend nuttig zijn. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

 

Blijf in contact met je vrienden via social media

Natuurlijk zijn er de standaard social media apps zoals Facebook en Instagram. En wist je al dat je de webversie van whatsapp op je iPad ook gewoon kunt gebruiken? Daarnaast wordt er nu gewerkt aan een nieuwe update waardoor je de applicatie op meerdere apparaten kunt gebruiken, maar op dit moment werkt dat nog niet helemaal. Misschien is het ook wel handig een aantal videobel apps te installeren als Zoom of Skype, bijvoorbeeld voor een werk meeting.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws

Tegenwoordig hebben veel kranten ook een digitale versie die je op je iPad kan lezen. Soms heb je daar een abonnement voor nodig, maar er zijn ook gratis nieuws apps die je op de hoogte houden. Nu.nl of NOS geven je gratis updates, voor de online krant van de Volkskrant of het NRC betaal je abonnementskosten. Als je het nieuws leest tijdens je ontbijt is het ook wel lekker als je de iPad in een standaard kan zetten zodat je deze niet zelf hoeft vast te houden. Koop een hoesje ipad van de website iPhone-cases.nl met een ingebouwde standaard die het je extra makkelijk maakt.

 

Lekker lezen ter ontspanning

Je iPad is het ideale apparaat om een boek op te lezen. Op vakantie hoef je geen kofferruimte op te offeren voor vijf zware boeken, maar heb je maar één apparaatje nodig. Voor de iPad kan je iBooks installeren. Dit is de digitale boekenlezer voor de iPad waarin je boeken uit de Apple-boekwinkel kunt downloaden of je eigen PDF-bestanden erin kunt opslaan. Kindle is een andere leesapplicatie die in verbinding staat met webwinkel Amazon. Hier vind je ook een groot aanbod aan boeken.

 

Creativiteit onder de aanraking van je vinger

Ben je een creatieveling, kunstenaar of vind je het gewoon leuk om te tekenen? Er zijn veel apps te vinden die je kunt gebruiken op de iPad om of met je vinger of met een stylus de mooiste tekeningen te maken. Download bijvoorbeeld Procreate of Adobe Illustrator.

 

Kortom, met deze apps hou je jezelf wel even zoet!