Eindelijk de weg op, waar begin je?

Wellicht heb je net de leeftijd bereikt dat je mag gaan autorijden. Of misschien mocht je dat al heel lang maar besluit je nu pas dat je voor het rijbewijs wilt gaan. Waar moet je dan beginnen? Ga je voor een auto of toch een ander voertuig? Het ligt helemaal aan jou. In deze blog vertel ik je waar je allemaal aan kan of moet denken. Lees je mee?

Motor of auto?

De meeste mensen gaan als eerste voor een autorijbewijs. Logisch ook, aangezien je met een auto meer kan vervoeren en de kans groot is dat familieleden, vrienden of een partner je er eentje kunnen lenen totdat je er zelf in hebt. Maar je kan ook gaan voor een motor, bijvoorbeeld als je je autorijbewijs al hebt of als je gewoon iets anders wilt.  Veel mensen denken dat je een autorijbewijs nodig hebt om een motorrijbewijs te kunnen halen, maar dat is niet zo.

Een goede deal

Kijk goed rond voordat je een bedrijf kiest om bij te lessen. Zo voorkom je dat je onnodig te veel betaald of te veel lessen aangesmeerd krijgt. En als je dan klaar bent en dat papiertje eindelijk in je zak hebt, dan heb je natuurlijk het liefste een eigen voertuig om mee de weg op te gaan. Net zoals bij de rijschool, is het belangrijk om goed rond te kijken naar de motor die jij wilt, nodig hebt en wat je kan betalen. Soms is een tweedehands motor een uitstekende keuze maar dan moet je wel goed opletten dat er niks aan mankeert.

Altijd veilig

Zorg ook, zodra je rijbewijs hebt, voor een verzekering motor. Je hoeft niet meteen de eerste de beste te kiezen. Het is belangrijk om te kijken wat er bij jou past. Er zijn verschillende websites waar je motorverzekering kan vergelijken. Motorverzekeringen vergelijken, is heel erg makkelijk. Je vult de verzekeringen in waar je over twijfelt en kan dan zo naast elkaar zetten wat de voor en nadelen van beide verzekeringen zijn. Je mag in Nederland niet zonder verzekering de weg op., Dat is ook logisch want dan ben je niet verzekerd voor een ongeluk. We zoeken ongelukken natuurlijk niet op maar ze zitten in een klein hoekje, dan kan je maar beter goed verzekerd zijn.

Houd je aan de regels

Houd je verder ook na de les goed aan de regels, ook als je al jaren verder bent en nu pas besluit om een motor aan te schaffen. Zo houd je jezelf en andere weggebruikers altijd veilig en kan je met een goed geweten de weg op.